Het Verhaal Achter De Neuze

Wie is Teun de Neuze?

Teun de neuze (eigenlijke naam: Teunis Stevens) is waarschijnlijk de beruchtste snorder van Nederland. In het begin van de jaren tachtig manifesteerde Teun zich als gerespecteerde ondernemer uit Marle in het Sallandse uitgaansvervoer. Tot de dag van vandaag mag hij deze titel nog steeds dragen. Met zijn goeiige karakter, bijna sullige uitstraling en zijn keurige pak past hij nog steeds niet bij alle verhalen die om hem heen hangen. In de loop der jaren heeft Teun een dergelijke indrukwekkende reputatie opgebouwd. Waarschijnlijk komende door zijn akkefietjes met de wet, zijn creatieve omgang met de maximumcapaciteit van zijn wagenpark, zijn kamikazeplanning, zijn legendarische improvisatievermogen en zijn enorme talent voor smoesjes. Kortom: Teunis Stevens is een man waarmee altijd wat te beleven valt, de ideale chauffeur voor de wat wildere uitjes.

“Welkom in deze viersterrenbus, drie in de voorruit, één achter het stuur!”  – Teun Stevens 1992

Teun de Neuze discotheek

Waar het avontuur begon

Het was in het leger dat Teun zich voor het eerst op het personenvervoer richtte. Aangezien hij als enige van zijn eenheid over een eigen auto beschikte nam hij elke zondag enkele dienstmaten mee naar Kamp Wittenberg in Stroe, waar ze waren gelegerd. In ruil daarvoor mocht hij een deel van hun reiskostenvergoeding in zijn zak steken. Het was ook in het leger dat Teuns aversie tegen regels en autoriteiten zich begon te ontwikkelen. ‘bevel is bevel’ was niks voor hem, ondekte hij snel.

Teun de Neuze voor de taxi

Teun zijn missie

In de jaren tachtig werd het menens voor Teun. Hoewel de meeste jongeren toentertijd in een taxi stapten voor en na het uitgaan waren er ook genoeg jongeren die hier niks van wilden weten. Hierdoor kwamen meerdere jongeren om bij verkeersongelukken waarbij alcohol een rol speelde. Vervolgens riep de pastoor de jongeren op om niet meer met drank achter het stuur te stappen, waarmee hij het startschot van Teun ‘de Neuze’ afloste. Maar de loopbaan van Teun ging met hangen en wurgen.. In ’83 kwam er een klant van hem om bij een gerelateerd ongeluk. Dat is het moment geweest dat Teun van zijn werk zijn levensdoel maakte: al die aangeschoten en dronken jongeren moeten veilig thuis worden gebracht!

“Al die aangeschoten en dronken jongeren moeten veilig thuis worden gebracht!”

Teun zijn loopbaan

Het begon met voornamelijk mensen uit Luttenberg vervoeren, maar dit werd steeds uitgebreider. Naarmate de tijd vorderde stapten er steeds meer mensen in taxi ‘de Neuze’. Door mond op mond reclame en Teun zijn aanwezigheid in verschillende krantenartikelen is de Neuze uiteindelijk uitgegroeid tot een van de bekendste feesttaxi’s in Salland. Bovendien staat hij vaak in de media aandacht. De doorbraak is gekomen met de videoclip van Busje komt zo, van het artiestenkoppel Höllenboer. Deze hit is in een mum van tijd van niets naar nummer 1 gegaan op een bekende radiozender. In deze periode heeft taxi de Neuze veel meegemaakt; taxioorlogen, boetes, executieverkopen, maar deze kant heeft ook een keerzijde.. Teun zijn klanten gaan altijd weg met een mooi verhaal, terwijl ze ook netjes thuis worden gebracht!

 

Stichting Transportief

Teun houdt zich niet alleen bezig met zijn reguliere taxibedrijf, maar is ook bestuurslid van stichting Transportief. Omdat het steeds moeilijker werd voor gehandicaptenorganisaties om vervoer te regelen hebben wij de stichting Transportief opgericht. Deze stichting werkt met vrijwilligers die zodoende de vervoersprijs laag kunnen houden. Al meer dan 10 jaar heeft de stichting Transportief zijn missie in de praktijk gebracht. Nog steeds vervoeren wij met plezier gehandicapten, sportverenigingen en mensen die niet in staat zijn om het reguliere vervoer te kunnen bekostigen!